Edit

Sebeșul de astăzi

este orașul în care oricine vrea să rămână. La noi șomajul nu există, dezvoltarea economică este o
realitate, iar poziționarea geografică și infrastructura
stârnesc invidia multora. Sebeșul nu a stat niciodată cu mâna întinsă, are un buget solid și un portofoliu de investiții prin care viitorul se scrie frumos.

Cea mai mare bogăție a Sebeșului sunt oamenii.

Calitatea vieții, cultul muncii sunt valori cotidiene.
Sebeșenii au dorit o administrație performantă și atentă la aspirațiile comunității. Am primit încrederea Sebeșului, iar aceasta mă onorează. Am pornit pe un drum cu multe proiecte, am demonstrat că finanțările nerambursabile sunt soluții eficiente. Investim în sănătate și în educație. Am
învățat de la bunii gospodari curățenia, am înlocuit praful și buruiana cu iarbă și flori, am plantat copaci care să prindă rădăcini.

Am demonstrat împreună că se poate. Avem forța și
resursele pentru a merge mai departe.

Știu că faptele bune nu se uită!
 SISTEMUL AUTOMAT DE MĂSURARE ȘI MONITORIZARE A CALITĂȚII AERULUI

Achiziționat în luna decembrie a anului 2019.

Valoarea totală a achiziției: 1.615.000 lei.

Sistemul este format din cabina de monitorizare, care are în componență următoarele analizoare automate: 1) analizor de monoxid de carbon, 2) analizor de oxizi de azot, 3) analizor de dioxid de sulf, 4) analizor de ozon, 5) analizor de benzen, 6) analizor de pulberi în suspensie, 7) analizor de formaldehidă, 8) stație meteo cu senzori meteo independenți.

Analizoarele sunt însoțite de certificate de etalonare eliberate de organismele internaționale din domeniu. Principiile de funcționare a analizoarelor sunt conforme cu prevederile legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, iar pentru cele în care metoda de determinare standardizată este doar metoda de laborator, s-a ales varianta automată a acestora. La toate aceste analizoare se adaugă un calibrator, un generator de aer fără impurități (aer zero), un set de gaze de etalonare, gaze ce vor fi livrate în recipienți speciali de tip cilindru, pentru verificarea corectitudinii funcționării analizoarelor.

Datele rezultate sunt colectate și stocate prin intermediul unui data logger, amplasat în interiorul cabinei. În același timp, rezultatele sunt transmise spre un server central.

Începând cu data de 30 ianuarie 2020, pe site-ul primăriei (www.primariasebes.ro), sunt afișate rapoartele zilnice cuprinzând datele generate de sistemul automat de măsurare și monitorizare a calității aerului, aflat în proprietatea Sebeșului.

În lunile de când a fost pus în funcțiune, aparatul a fost amplasat în autogară, în cartierul Mihail Kogălniceanu (în curtea grădiniței), la Lancrăm (în curtea școlii), precum și în Sebeș, pe strada Viilor (în curtea Liceului Tehnologic).

Echipamentele cu care este dotat autolaboratorul de la Sebeș sunt recunoscute la nivel internațional ca fiind de foarte bună calitate.

PALAS, producătorul analizorului de pulberi în suspensie, model FIDAS 200, are cu filiale la nivel mondial, sediul central fiind Germania la  Karlsruhe, Greschbachstraße 3 b. În Europa, echipamentele PALAS se regăsesc atât în țările UE, cât și în afara ei: în Germania, Austria, Spania, Cehia, Italia, Olanda etc, în orașe precum: Munchen, Frankfurt, Dussenddorf, Berlin, Paris, Praga, Amsterdam, Viena, Madrid, Lisabona, Roma, Grenoble etc.

Echipamentele Gasera sunt prezente la nivel mondial, în țări precum: Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Elveția, UK, Canada. Analizoarele Gasera sunt prezente din Singapore, până în Canada și SUA. Compania are sediul central în Finlanda  la  Turku, str. Lemminkäisenkatu 59. Unul dintre principalii beneficiari ai analizorului de formaldehidă de la Gasera este Aeroportul din Toronto – Canada.

Nicio autoritate publică din România nu mai deține un asemenea echipament.

Dacă dorești să păstrăm legătura